“Rengeteg ember, főleg a mai társadalomban, mindig többet, nagyobbat és jobbat akar. Ha ez elvonja a figyelmünket attól, hogy megbecsüljük a kis dolgokat, azzal szerintem a legrosszabbat tesszük magunkkal.” (Kelly Lewis)

A kabinházak sosem voltak még ilyen népszerűek, mint manapság, szinte gombamód bújnak elő szebbnél-szebbek a világ minden táján. Legyen az miniatűr mása a tradicionális otthonoknak, vagy az űrtechnológia elemeit felhasználó elképzelés, a kabinotthonok energiahatékony szerkezetek és hihetetlenül jól használják ki a helyet. De most komolyan, hogyan férhet el minden bútorunk pár négyzetméteren?

Ezek az otthonok nem csupán divatosak, de egyúttal jelzálogmentességet, minimális fenntartást és egy zöldebb életstílust is biztosítanak a tulajdonosoknak. Talán ezeket az előnyöket figyelembe véve fogsz összepakolni, hogy csatlakozhass a kabinház mozgalomhoz és elkezdj egyszerűbb életet élni.

Kelley Lewis, elváltként és egyedül maradva három kisgyermekével döntött úgy, hogy hátrahagyva a múltat, szó szerint, a puszta kezeivel építi újra életét.

Néhány évvel ezelőtt, Lewis addigi biztonságosnak gondolt helyzete rémálom-szerű fordulatot vett. A sorozatos munkahelyi kudarcokat követően, egy válás tette még zavarosabbá Lewis életét. Ebben az időszakban súlyos depresszióval küzdött, ami szinte megbénította abban, hogy tovább tudjon lépni. “29 éves voltam. Tudtam, hogy van 3 gyermekem, akik rám számítanak, ezért nem adtam fel az egészet”, emlékezik vissza Lewis.

Lewis döntött, majd első lépésként egy kis telket vásárolt. Miután körbejárt minden építési lehetőséget, úgy gondolta, hogy a kabinház mozgalom jelentheti a kiutat a reményvesztettségből. Lewis ekkor határozta el, hogy épít egy kabinházat, összeszedi magát és visszatér a számára legfontosabb dolgokhoz.

Az elmúlt két évben saját kezűleg épített 17m2-es otthont Lewis még mindig alakítgatja, szépíti. A ház szerkezetének megépítésén kívül, szinte minden mást maga csinált, persze egy kis baráti és családi segítséggel.

kabinhaz_epites_kelly_lewis2

A projekt nem volt mindig könnyű Lewis számára. A ház tervezése igazi kihívás volt számítógép nélkül, hiszen csupán egy vonalzóra, ceruzára és egy jó radírra hagyatkozott.
Ő építette meg a legtöbb berendezési tárgyat az otthonában – beleértve egy komposztáló vécét és egy fatüzelésű cserépkályhát is,- melyekhez interneten fellelhető videós anyagokat használt fel. Építéskor komoly figyelmet szentelt a környezettudatosságnak, ezért több újrahasznosított alapanyagot is felhasznált a berendezés elkészítéséhez.

A későbbiekben gyermekei is bekapcsolódtak az egyes munkafolyamatokba, ami egy nagy családi kalanddá alakította az építkezést. “A gyermekek jellemzően egy apától vagy más férfialaktól tanulják meg az ilyesféle dolgokat, de az én esetemben az anya tanított meg mindent számukra”, mondja Lewis.

Az életében adódott nehézségek és a kabin építésével együtt járó kihívások ellenére Lewis azt mondja, nem változtatna meg egyetlen dolgot sem. “Erősebb nővé váltam ezáltal, mely lehetővé teszi, hogy erős tanító legyek a gyerekeim számára és ezáltal erősebb gyerekeket neveljek.”

Ha többet is meg szeretnél tudni Kelley Lewisról és történetéről, nézd meg a CabinChick.com weboldalt, ahol a családi fotói mellett megosztja a kabinház építésének minden részletét is.