kontenerhaz-claudie1

Egy fiatal család előtt nagyon sok akadály tornyosulhat, amíg eljutnak első otthonuk megteremtéséhez. Elsősorban az építőanyag drága és sokan rettegnek attól, hogy adósságok terhe alatt indítsák el közös életüket. Másodszor a kész házak nem mindig felelnek meg egy család elképzeléseinek, ha pedig egyedi otthonra vágynak, akkor egy jó építész szükséges az ötletek megvalósításához… ami szintén sok pénzt emészt fel. Mit tehetnek ebben az esetben?

Ez a lány nagyszerű megoldást talált, hogy egy nagyon esztétikus és olcsó házat építsen magának és hozzátartozóinak.

kontenerhaz-claudie2

Claudie Dubreuil négy hajózási konténert vásárolt, melyet csodálatos, egyedi otthonná varázsolt a kanadai Mirabel városában. Építészként Claudie a különböző típusú faházak tervezésével és építtetésével állandó jövedelemhez jutott, a saját házát illetően azonban egy újszerű és kreatív megoldásra törekedett. Ekkor jött az ötlete, hogy az újrahasznosítást szem előtt tartva, konténerekből építi fel saját otthonát.

A legközelebbi kikötőhöz elautózva, könnyedén talált négy használaton kívüli konténert, melyek darabjáért 2600-3000 (780.000-900.000 forint) dollár közötti összeget fizetett. Ezt követően olyan szakemberre volt szüksége, aki el tudta végezni az ajtókhoz és az ablakokhoz szükséges vágásokat. Két hétbe telt, míg egy lelkes, segítőkész cég elvégezte a szükséges feladatokat.

Claudie úgy döntött, hogy a konténerek rideg külsejét Hemlock-fa borítással tünteti el, mely teljesen barátságossá varázsolta az épületet. Senki sem mondaná meg, hogy a csodálatos mintázatú fa egy konténerházat rejt.

Az egyenként 24 négyzetméter alapterületű konténerből kettő a földszinti részt alkotja, míg az első szintet a másik kettő konténer merőlegesen elfordított formája emelte ki. A nagy ablakok miatt mind a két szinten szükség volt födémgerendák beépítésére a jobb súlyelosztás miatt.

Amikor a külső borítás elkészült, Claudie bevetette magát az egyedi belső megalkotásához. Abban biztos volt, hogy látogatóit szerette volna meglepni olyan részletekkel, melyekből kiderül, hogy tulajdonképpen egy konténerházba léptek be. A szigetelést különböző faborításokkal és fából készült válaszfalakkal oldotta meg, ami a látványon kívül megfelelő, tágas teret is adott a konténerháznak. Az épület végül háromszínű festést kapott, ahol váltakozik a fém-, a rozsdavörös- és a fehér szín, mely remek harmóniát alkot a rozsdás konténerekből összeállított otthonban.

kontenerhaz-claudie3

Nézz körül és döntsd el magad, vajon érdemesebb-e felhasználni ezeket az elhanyagolt konténereket, vagy inkább egy hosszadalmas építkezéssel vesződni hosszú hónapokon, éveken át.